Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ο οραματισμός στην τέχνη της μαγείας

Αν δεν πιστεύεις ότι η Μαγεία σου δίνει την δύναμη να αναδιαμορφώσεις το σύμπαν, τότε σπαταλάς τον καιρό σου, γιατί αν πιστέψεις ότι ένα ξόρκι ή ένα τυπικό δεν δουλεύει, αυτό δεν θα δουλέψει. 
Αν πιστεύεις στη δύναμη της μαγείας, τότε θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι όταν την χρησιμοποιείς βάζεις στα χέρια σου στις ίδιες δυνάμεις που κινούν τις παλίρροιες και γεννούν τους ανεμοστροβίλους. Και κάνοντας αυτό υπάρχει πιθανότητα να βλάψεις τον εαυτό σου και άλλους. Χρειάζονται χρόνια μελέτης και εξάσκησης πριν φτάσει κάποιος να δοκιμάσει τη δύναμη της Μαγείας. Είναι σχετικά ασφαλές όταν κάποιος ξέρει αρκετά καλά τι κάνει και πάρει και τις κατάλληλες προφυλάξεις για να μην πάνε τα πράγματα στραβά. Αλλά την ίδια στιγμή ένα λάθος μπορεί να σου χαλάσει όλη τη μέρα ή να προκαλέσει ακόμη χειρότερα. 





Παρακάτω αναφέρονται μερικές βασικές τεχνικές για να προστατέψει τον εαυτό του και το σπίτι του ο επίδοξος μάγος. Είναι αναγκαία μέτρα όταν εργάζεται κάποιος πάνω στη μαγεία, αλλά βοηθούν σε όλες τις περιπτώσεις... 
Για παράδειγμα, είναι πιο άνετος ο ύπνος σε ένα δωμάτιο που έχει σφραγιστεί μαγικά κατά των ψυχικών θορύβων. 

Κατά πρώτον, οι Ασπίδες. Είναι μια τεχνική για την δημιουργία ενός μαγικού πεδίου δύναμης γύρω από τον εαυτό μας ή ένα μέρος που θέλουμε να κρατήσουμε μακριά ανεπιθύμητη ενέργεια. Αυτή η ανεπιθύμητη ενέργεια μπορεί να είναι ψυχικός θόρυβος (ένας μόνιμος θόρυβος χαμηλού ή υψηλού τόνου, που μπορεί να ακούγεται σαν ηχώ ή σαν μουσική ή σαν μουρμουρητό κ.α. και δεν προκαλείται από μηχανικά μέσα), ενοχλητικά αστρικά πλάσματα ή μαγική ενέργεια που κατευθύνεται στο άτομο μας από κάποιο άλλο άτομο. Πολλοί άνθρωποι δημιουργούν ασπίδες ασυνείδητα σε όλη τους τη ζωή και άλλοι πρέπει να μάθουν να τις φτιάχνουν... 

Η μέθοδος είναι να οραματίζεσαι ένα ενεργειακό δίχτυ γύρω από την περιοχή που θέλεις να προστατεύσεις. Πρέπει να το βλέπεις σαν τρισδιάστατη σφαίρα και όχι σαν κύκλο. 
Η δημιουργία της ασπίδας δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, χρειάζεται άσκηση και πάνω απ' όλα χρειάζεται ενδυνάμωση και αύξηση της δική μας ενέργειας ώστε να μπορούμε να τροφοδοτούμε την ασπίδα από τo δικό μας απόθεμα. 

Οραματιζόμαστε θετική ενέργεια σαν δέσμη ή σαν δίνη που ξεκινά από το ηλιακό μας πλέγμα, να καλύπτει το μέρος ή το σώμα μας και να καταλήγει στη γη. 
Με τον καιρό και με εξάσκηση θα είστε ικανοί να δημιουργήσετε μια ασπίδα γύρω από το σώμα σας στιγμιαία, χωρίς να το σκεφτείτε. 

Η κούραση και το αλκοόλ γρήγορα διαβρώνουν την ικανότητα να προστατευόμαστε με τη δημιουργία ασπίδας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε στο νου μας. 

Η Φρούρηση είναι μια παρόμοια τεχνική. Η Φρούρηση όταν λειτουργεί σαν ασπίδα αγκυροβολεί σε ένα φυσικό μέρος. Αντί να χρησιμοποιείται την δική σας ενέργεια, αφήνετε την ενέργεια που απορρέει από τη Γη να ανέβει και να τη τροφοδοτήσει. 
Με εξάσκηση μπορείτε να δημιουργήσετε μια σταθερή γεω-τροφοδοτούμενη ασπίδα. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούμε περισσότερη ενέργεια για άλλες ασχολίες, ακόμη και να ρίξουμε τις προσωπικές μας ασπίδες και να τις επαναφορτίσουμε. 

Η συχνή ενίσχυση μέσω οραματισμού μπορεί να κάνει μόνιμη τη Φρούρηση και τις προσωπικές μας Ασπίδες. Πολλοί χρησιμοποιούν βοηθήματα όπως ρούνους σκαλισμένους σε πέτρες, αλλά ο οραματισμός είναι αυτός που πραγματικά κάνει την διαφορά. Αν η εικόνα που έχουμε σχηματίσει στο μυαλό μας χαθεί τότε και η ασπίδα θα χαθεί, όσους ρούνους κι αν έχουμε σκαλίσει. 

Μερικές φορές μπορεί να νιώσετε κάτι σαν γαργάλημα στην αύρα σας ή άλλες φορές να σηκωθούν οι τρίχες στον αυχένα σας και τότε υψώνετε αμέσως τις ασπίδες σας. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις νιώθετε ένα ξαφνικό ενεργειακό άδειασμα, σαν οι ασπίδες σας από τη σταθερή κατάσταση να φτάνουν στο απόγειο των δυνατοτήτων τους πριν καταλάβετε τι συμβαίνει. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν μερικά κόλπα ασφαλείας. 

Πρώτα οραματίζεστε ότι η εξωτερική πλευρά της ασπίδας σας σαν καθρέφτη που αντανακλά όποια ενέργεια σας έρχεται πίσω στη πηγή της. Μετά οραματίζεστε ότι και η εσωτερική πλευρά της ασπίδας είναι φτιαγμένη από καθρέφτη και αυτό βοηθά ώστε να παραμείνει μέσα στην ασπίδα όποια ψυχική ενέργεια μπορεί να εκπέμπεται από εσάς και αυτό σας καθιστά παροδικά ψυχικά αόρατους. 

Τέλος υπάρχει ο οραματισμός ενός «Σιδηρούν Παραπετάσματος» ή ενός «Πέτρινου Πύργου», όπου η λεπτή ενεργειακή ασπίδα γίνεται γιγάντιο οχυρό. Αυτό χρειάζεται πολλή ενέργεια, αλλά όταν βάλλεσαι από μεγάλες ποσότητες αρνητικής ενέργειας βοηθάει πραγματικά.







πηγή: aoratos-naos.com

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Οι Απόκρυφες Δυνάμεις της Φύσης


ΟΙ ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Ο κόσμος και η φύση μέσα στην οποία ζούμε αποτελείτε από ορατά και αόρατα στοιχεία. Για τα ορατά όλοι συμφωνούμε καθώς η όραση μας τα παρατηρεί και λίγο η πολύ δεν υπάρχουν διαφορές απόψεων. Όσον αφορά τώρα τα αόρατα έχουμε μια ποικιλία απόψεων και εξηγήσεων από την τέλεια άρνηση της ύπαρξής τους έως την άποψη ότι μόνο αυτά είναι ουσιαστικά. Αυτό και πάλι είναι φυσικό καθώς δεν είναι δυνατό να παρατηρήσουμε αυτά τα αόρατα στοιχεία αλλά μόνο τα αποτελέσματά τους και από αυτά καθώς και από τη ενέργεια που παράγουν να βγάλουμε τα όποια συμπεράσματα και να έχουμε τις όποιες αποδείξεις για την ύπαρξή τους.
 Ανάλογα με τον τόπο και το χρόνο ανάλογα με τις χώρες και τους πολιτισμούς αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες και απόψεις πάνω στις αόρατες Δυνάμεις της Φύσης ή τους απόκρυφους Νόμους του Σύμπαντος.
Ένα απλό παράδειγμα είναι το πώς ο σπόρος ενός δέντρου γίνεται κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες το αντίστοιχο δέντρο. Αυτό το απόλυτα φυσικό γεγονός μπορεί να εξηγηθεί από πολλές πλευρές ανάλογα τον άνθρωπο που το εξηγεί, ανάλογα το περιβάλλον και την εποχή που εξηγείται.
 Ένας βιολόγος λόγου χάρη θα πει ότι ο σπόρος μεγαλώνει τρεφόμενος από τα συστατικά της γης και ακολουθώντας τον αντίστοιχο βιολογικό σχέδιο μας δίνει μετά από κάποια περίοδο το αντίστοιχο δέντρο.
Ένας μοναχός του μεσαίωνα θα πει ότι η παντοδυναμία του Θεού οδηγεί το σπόρο και τον κάνει δέντρο και ένας αποκρυφιστής του προηγούμενου αιώνα θα πει ότι τα στοιχειά της γης και του ξύλου θα μεταφέρουν ότι χρειάζεται στο σπόρο και τελικά τον οδηγήσουν στο δέντρο.
Μπορούμε να αναφέρουμε πάρα πολλές διαφορετικές απόψεις που ωστόσο δεν χρειάζεται. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να δούμε με διαλεκτική διάθεση όλες τις όψεις που μπορούμε να γνωρίσουμε και αν το κάνουμε το σίγουρο αποτέλεσμα που θα βγάλουμε είναι ότι υπάρχει κάτι που κάνει το σπόρο δέντρο και ότι καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιούμε δογματικά τη μία ή την άλλη άποψη.
 Το γεγονός που περιγράφω δεν προξενεί ίσως και μεγάλη έκπληξη σε κανένα από εμάς και αυτό διότι από μικροί έχομε μάθει ότι τα φυτά λειτουργούν με αυτό το τρόπο. Αλλά αν το δούνε από την πλευρά του ανθρώπου εκείνου που χωρίς την παρέμβαση κανενός ανακάλυψε αυτό το γεγονός θα καταλάβουμε πόσο καταπληκτικό γεγονός είναι  ένας σπόρος 5 γραμμαρίων να μας δίνει ένα δέντρο 100 πχ κιλών. Αυτό το γεγονός με ψυχρή λογική είναι αρκετά παράδοξο και αποδεικνύει το μέγεθος και την ποιότητα των δημιουργικών δυνάμεων και ενεργειών της Φύσης.
Μπορούμε να δώσουμε χιλιάδες τέτοια παραδείγματα από όλα τα βασίλεια, της γης που όλα αποδεικνύουν το ίδιο νόμο ή δύναμη ή μαγεία ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσουμε που οδηγούν στην αύξηση τη γέννηση και την εξέλιξη των διάφορων ειδών ζωής στη Φύση. Αυτή η διαδικασία υπάρχει παντού στο πλανήτη γη οπότε μιλάμε για πλανητικό νόμο ή δύναμη.
 Μέσα σε αυτή τη διαδικασία εμπλέκεται και ο άνθρωπος συνειδητά ή ασυνείδητα. Όταν το κάνει συνειδητά τότε έχουμε μια συνεργασία του ανθρώπου με τις δυνάμεις της Φύσης που γίνεται μια θαυμάσια δημιουργική συνεργασία όταν δεν αποσκοπεί σε εγωιστικές τάσεις ή οφέλη ενώ γίνεται καταστροφική στην αντίθετη περίπτωση.
 Αυτή η δύναμη και η μαγεία της Φύσης η τόσο εμφανής για αυτόν που έχει παρθένα ματιά για αυτόν που βλέπει τη φύση σαν να ήταν η πρώτη φορά, δεν γίνεται αντιληπτή από το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότηταςακριβώς γιατί την έχουμε συνηθίσει από πολύ μικρή ηλικία και έτσι δεν μας προξενεί έκπληξη. Αλλά αν ένα πρωί ανοίξουμε τα μάτια μας και δούμε την ποικιλία από ορυκτά φυτά ζώα από τις μορφές του εδάφους από τα χρώματα τους ήχους  τα σχήματα τις εναλλαγές τις αντιθέσεις και το πως αυτές εναρμονίζονται και μας δίνουν ένα σύνολο που ονομάζουμε φύση θα είναι σαν να γεννιόμαστε δεύτερη φορά και σίγουρα η αντίληψη που θα έχομε τότε για τη φύση θα είναι εντελώς διαφορετική.
Είναι καλό εδώ να αναφερθεί ότι υπήρξαν πολιτισμοί στο παρελθόν που είχαν μια συνειδητή επαφή με αυτές τις δυνάμεις της Φύσης και όσοι από αυτούς συνεργάσθηκαν με αλτρουιστική διάθεση μας άφησαν μια σημαντική παράδοση ενώ όσοι καταχράστηκαν αυτές τις δυνάμεις μας απέκοψαν από το παρελθόν κάνοντάς μας να οπισθοδρομήσουμε.
 Και φτάνοντας στη σημερινή εποχή έχουμε την θετικιστική αντίληψη να επικρατεί τους τελευταίους αιώνες και να μας παρουσιάζει μια πραγματικότητα ζωής και Φύσης που μας απομακρύνει αρχικά από τον αόρατο κόσμο της φύσης  και τα τελευταία χρόνια και από την ορατή φύση κλείνοντάς μας σε μεγαλουπόλεις που πραγματικά πολλές φορές δεν γνωρίζουμε από που βγαίνει ο Ήλιος. Αλλά τελικά ελπίζω πως η αλήθεια που τόσο πολύ κρύβεται ή διαστρεβλώνεται θα λάμψει και πάλι.

ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Στη Φύση υπάρχει η δράση ενός Συμπαντικού Νόμου που δεν τον βλέπουμε ούτε τον γνωρίζουμε. Η σύγχρονη επιστήμη όμως μελετά και βγάζει συμπεράσματα και γνώσεις για  τα αποτελέσματα που προκαλεί αυτός ο Νόμος . Ερευνά δηλαδή το πώς και όχι το γιατί των πραγμάτων. Όπως η Φύση έτσι κι ο άνθρωπος έχει σε μικρογραφία αυτές τις Δυνάμεις οπότε γνωρίζοντας τον εαυτό του γνωρίζει τη Φύση ή και το αντίθετο γνωρίζοντας τη Φύση γνωρίζει τον εαυτό του .
Οι Δυνάμεις αυτές χρησιμοποιούνται καθημερινά από τον άνθρωπο, τις πιο πολλές φορές ασυνείδητα. όταν σε λίγες περιπτώσεις γίνεται συνειδητά έχουμε ανθρώπους αρκετά εξελιγμένους που έχουν ένα γνώθι σ΄ αυτών . Η γνώση αυτή τους δίνει μια δύναμη πέρα από τις ανθρώπινες διαστάσεις τους κάνει συμμέτοχους της φύσης. Αυτό είναι από τη μια πολύ δημιουργικό όταν αυτός που τις χρησιμοποιεί έχει ξεπεράσει τον εγωισμό ενώ σε αντίθετη περίπτωση είναι καταστροφικό, τόσο για τον ίδιο τον άνθρωπο όσο για τη φύση γενικότερα.
Όποιος κάνει μια πράξη με την ελπίδα της ανταμοιβής ή το φόβο της τιμωρίας δεν είναι ελεύθερος αλλά σκλάβος του ίδιου του εαυτού του. Μόνο όποιος συνειδητοποιεί την υπέρτατη δύναμη της φύσης μέσα στην καρδιά του είναι ελεύθερος.
« Η αμαρτία του εγωισμού που μέσα στο Σύμπαν
σαν σε καθρέπτη βλέπει την εικόνα της να φωνάζει εγώ
θα προτιμούσε όλος ο κόσμος να φωνάζει εγώ
και τα πάντα να αφανιστούν αν εξακολουθήσει να γίνεται έτσι »
Έντουαρντ Άρνολντ
Υπάρχουν δυνάμεις κατώτερες ( ένστικτα ) μέσα σε κάθε άνθρωπο που αν αφεθούν ελεύθερες θα κυριεύσουν πραγματικά την ψυχή του και θα πρέπει να υποταχθούν απ’ τις ανώτερες εκείνες δυνάμεις που επίσης έχει ο κάθε άνθρωπος αν πραγματικά θέλει να λέγεται άνθρωπος .
Αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις ή μικρά εγώ δεν είναι φανταστικά ή ποιητικά στοιχεία αλλά ζωντανές ζωώδεις δυνάμεις που αν αφεθούν μεγαλώνουν δυναμώνουν και τελικά ελέγχουν τον άνθρωπο ο οποίος δεν μπορεί από ένα σημείο και μετά να αντιδράσει.
Τέτοια στοιχεία ή στοιχειά μπορεί να μεταφραστούν ως επιθυμίες όπως φιλαργυρία, σαρκικός πόθος , απληστία, αισθησιασμός, φιλοδοξία, δειλία, τρόμος , φόβος , μίσος, υπερηφάνεια, ματαιοδοξία, εγωισμός κ.τ.λ.
Αυτά τα στοιχειά ζουν στη ψυχή του ανθρώπου και μεγαλώνουν και δυναμώνουν σε βάρος των ανώτερων στοιχείων της ζωής . Αυτά αποτελούν μέρος της ψυχής μας και αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει κατανοητό. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να καταλάβουμε ότι το να διώξουμε το ένα ή το άλλο δεν θα φέρει αποτέλεσμα . Αυτό γίνεται γιατί με μια απλή δίωξη αδειάζει απλώς ένας χώρος στην ψυχή μας που κάποιο άλλο κατώτερο στοιχείο μπορεί να γεμίσει.
Αυτό που γλιτώνει και εξελίσσει είναι να αντικατασταθεί το κατώτερο με ένα ανώτερο στοιχειό που επίσης είναι μέρος της ψυχής μας πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δυναμώσει το ανώτερο. Αυτό μοιάζει με μονόδρομος . Μόνο όταν δυναμώνουμε τα ανώτερα στοιχεία του εαυτού μας αδυνατίζουν οι μαύρες σκιές που έχουμε . Αυτό δίνει στην ψυχή μας άμεση πρόσβαση στις δημιουργικές δυνάμεις της φύσης και μας κάνει καλούς αγωγούς διοχέτευσης των.
Η μάχη αυτή μεταξύ φωτός και σκοταδιού είναι τόσο παλιά όσο και η φύση . Άλλοτε κερδίζει το φως και η φύση προχωράει και άλλοτε το σκοτάδι και έχουμε στασιμότητα ή οπισθοδρόμηση . όταν οι δημιουργικές δυνάμεις υπερισχύουν το μικρό αναπτύσσεται σε μεγάλο, όταν συμβεί το αντίθετο έχουμε μαρασμό και στασιμότητα . Αυτός είναι ο νόμος της εξέλιξης .
Όπως η γη θέλει το νερό έτσι  η ψυχή θέλει τροφή . Και όπως η γη προετοιμάζεται να δεχθεί το νερό έτσι και η ψυχή πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί την τροφή που πηγάζει από τα ύψη.
Αυτός είναι ο νόμος του πνεύματος στη φύση και δικιά μας υποχρέωση να χτίσουμε τη σκάλα που ενώνει την ψυχή μας με τα ανώτερα πνευματικά στοιχεία , τα θεϊκά στοιχεία που μας αντιστοιχούν .
Η φύσης έχει τον ίδιο οργανισμό με τον άνθρωπο ασχέτως εξωτερικής μορφής ή μεγέθους . «έχουμε τα ίδια όργανα και λειτουργίες και μας διέπουν οι ίδιοι νόμοι.
Επίσης όπως ο άνθρωπος έχει διάφορες φάσεις και ασθένειες έτσι και η φύση έχει τα αντίστοιχα. Έχει τις δικές της νευρικές διαταραχές τα δικά της συμπτώματα παραλυσίας που με αυτά πολιτισμένες χώρες μετατρέπονται σε έρημους , τα δικά της συμπτώματα πυρετού, της δικές της περιόδους κρύου ή ζέστης της εκρήξεις και τους σεισμούς. Αν οι φυσικοί μας γνώριζαν καλά την ανθρώπινη φύση θα μπορούσαν να καταλάβουν πολύ καλύτερα τον οργανισμό της φύσης και τις επιδημικές αρρώστιες από τις οποίες μονό τα εξωτερικά συμπτώματα γνωρίζουμε . Αν οι σημερινοί επιστήμονες είχαν πιο σφαιρική αντίληψη για τη φύση  θα μπορούσαν παραδειγματιζόμενοι πότε από τον μικρόκοσμο και πότε από τον μεγάκοσμο να κατανοήσουν και να προνοήσουν για αρκετά θέματα και προβλήματα που κατά καιρούς μαστίζουν τον άνθρωπο και τη φύση. Θα μπορούσαν να φτάσουν στις αιτίες των πραγμάτων και όχι όπως σήμερα να ασχολούνται με τα αποτελέσματα και τα εξωτερικά συμπτώματα.
Ο πολιτισμός μας έχει σαν κεντρικό σημείο τον άνθρωπο. Ότι ανακαλύπτει και εξελίσσει το κάνει για την «καλυτέρευση» της ζωής του ανθρώπου. Οποιαδήποτε ανακάλυψη ή επίτευγμά γίνεται προέκταση του ανθρώπου. Έτσι έχουμε ένα οριζόντιο πολιτισμό που ναι μεν στα υλικά και ορατά πλησιάζει μεγάλες κορυφές αλλά στα άϋλα και αόρατα είναι μωρό παιδί. Έχει άγνοια των κάθετων στοιχείων και των παράλληλων κόσμων που υπάρχουν γύρω του. Ένα καλό άνοιγμα που βοηθάει τον άνθρωπο να ξεφύγει από τον υλιστικό παραλογισμό και τον σημερινό τρόπο ζωής είναι να γνωρίσει άλλες διαστάσεις όπου κατοικούν άλλα είδη όντων με τα οποία παλιότερα ο άνθρωπος όταν δεν ήταν τόσο υλιστής είχε επαφή και συνεργασία
Πρέπει να αισθανθούμε ξανά τη φυσική μας θέση μέσα στο Σύμπαν χωρίς σύνδρομο κατωτερότητας.

Πραγματικό  και  Μη Πραγματικό

Έχει επικρατήσει στην εποχή μας να θεωρούμε αντιληπτό μόνο ότι γίνεται αντιληπτό από τις πέντε αισθήσεις που μέχρι τώρα έχουμε αναπτύξει. Και ενώ έχουμε ανακαλύψει και επιστημονικά χιλιάδες περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι οι αντιλήψεις που προέρχονται από τις αισθήσεις μας είναι λάθος εξακολουθούμε να είμαστε προσκολλημένοι στον κόσμο των αισθήσεων χωρίς να παραδεχόμαστε αλήθειες ή πραγματικότητες πέρα από αυτό. Για παράδειγμα βλέπουμε τον ήλιο να κινείται από την ανατολή προς τη δύση και αυτό είναι απατηλό γιατί η κίνηση αυτή φαίνεται εξαιτίας της γης που κινείται και όχι του ήλιου.
Επίσης η γη κάνει πολλές ταυτόχρονες κινήσεις που οι πέντε αισθήσεις μας δεν αντιλαμβάνονται και όμως η γη κινείται.
Συχνά ονειρευόμαστε ενώ είμαστε ξύπνιοι και άλλοτε ενώ πιστεύουμε ότι είμαστε ξύπνιου κοιμόμαστε . Αλλά και όταν κοιμόμαστε πιο μέρος μας κοιμάται και πιο όχι ? Μπορεί να είμαστε ξύπνιοι ως προς ένα πράγμα και να κοιμόμαστε ως προς ένα άλλο για παράδειγμα ένας άνθρωπος σε υπνοβασία είναι ξύπνιος ή κοιμισμένος?
Επίσης η αντίληψη μας για το χώρο και το χρόνο είναι άμεσα επιρεάσημες από την ψυχολογική μας διάθεση καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρισκόμαστε. Για παράδειγμα το να διανύσουμε μια απόσταση 10 χιλιομέτρων με μια ευχάριστη παρέα είναι εντελώς διαφορετικό από το να τη διανύσουμε μόνοι και για κάποια εργασία που δεν μας ευχαριστεί.
Ο χρόνος είναι εντελώς σχετικός για παράδειγμα η διάρκεια της μέρας για ένα φυλακισμένο είναι τεράστια σε αντίθεση με ένα πολυάσχολο επιχειρηματία για τον οποίο η διάρκεια της δεν του είναι αρκετή.
Οι εξωτερικές αισθησιακές αντιλήψεις χρειάζονται για να δούμε αισθησιακά πράγματα ενώ οι εσωτερικές αισθησιακές αντιλήψεις για να δούμε εσωτερικά πράγματα. Τα υλικά σώματα  είναι τόσο ορατά στην πνευματική όραση όσο και τα αστρικά σώματα στα μάτια του ανθρώπου. Και αυτό έως και μερικά χρόνια πριν δεν μπορούσε να στηριχθεί σε απτά παραδείγματα. Ήρθε όμως η ανακάλυψη της μηχανής Κίρλιαν που φωτογράφησε την Αύρα και έτσι αποδείχθηκε και εξωτερικά η ύπαρξη αόρατων κόσμων

ΜΟΡΦΕΣ ΩΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Όλες οι μορφές είναι εκφράσεις μίας ή περισσότερων βασικών αρχών και υπάρχουν όσο και οι σχετικές δυνάμεις που δρουν μέσα τους. Δεν είναι απαραίτητα ορατές γιατί η εμφάνιση τους εξαρτάται από την ικανότητά τους να αντανακλούν το φως. Τα αόρατα αέρια μπορούν να στερεοποιηθούν με πίεση και ψύξη και να γίνουν ορατά και απτά και αντίθετα οι πλέον συμπαγείς ουσίες μπορούν να γίνουν αόρατες και αεριώδεις με την επίδραση της θερμότητας. Τα προϊόντα της σκέψης είναι επίσης αόρατα  Όλα τα σώματα έχουν αόρατες σφαίρες που περικλείουν μέσα τους τα ορατά σώματα.. Δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές εκτός αν δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες οπότε μπορούν οι αισθήσεις να τις αντιληφθούν. Αυτές οι σφαίρες σε όλη τη φύση είναι μαγνητικά, θερμικά, ακουστικά και φωτιστικά πεδία, καθώς και άλλες εκπομπές ακτινοβολιών που ανήκουν σε κάθε αντικείμενο στη Φύση.
Τα φωτοστέφανα των αγίων δεν είναι ποιητική φαντασία όπως οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε αλλά ακτινοβολία που προέρχεται από την πνευματική κατάσταση των.
 Ακτινοβολία επίσης εκπέμπουν όλοι οι πολύτιμοι λίθοι

ΧΑΛΚΟΣ
ΑΝΘΡΑΚΑΣ           ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΑ
ΑΡΣΕΝΙΚΟ              
ΜΟΛΥΒΔΟΣ
ΘΕΙΟΝ                ΜΠΛΕ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΑ
ΧΡΥΣΟΣ
ΑΣΗΜΙ                ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΑ
ΑΝΤΙΜΟΝΙΟ
ΣΙΔΗΡΟΣ            ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΟΣ

Αντίστοιχα κάθε πλανήτης εκπέμπει άλλο χρώμα π.χ. ο Άρης εκπέμπει κόκκινο και η Γη μπλε. Επίσης οι άνθρωποι ανάλογα  Αυτοί που έχουν υψηλό πνευματικό επίπεδο έχουν όμορφα φωτοστέφανα από άσπρο, μπλε, χρυσό και πράσινο με διαφορετικές σε ένταση αποχρώσεις ενώ χαμηλές φύσεις αποβάλουν κυρίως σκούρες κόκκινες ακτινοβολίες που σε κτηνώδεις, χυδαίους ή αισχρούς ανθρώπους γίνονται σκουρότερες σχεδόν μαύρες.
Ακόμα πιο πέρα τα σύνθετα φωτοστάφανα των ανθρώπων, ζώων, φυτών και ακόμα πόλεων, χωρών, τοποθεσιών, ανταποκρίνονται στα υπερισχύοντα χαρακτηριστικά τους ώστε ένα άτομο με ανεπτυγμένη αντίληψη και διαίσθηση μπορεί να δει την κατάσταση της διανοητικής και ηθικής ανάπτυξης ενός τόπου ή μίας χώρας παρατηρώντας την σφαίρα των ακτινοβολιών τους.
Η ποιότητα των ακτινοβολιών εξαρτάτε από το επίπεδο δραστηριότητας του κέντρου από το οποίο προέρχεται. Και εδώ υπάρχει αντιστοιχία χρώματος ακτινοβολίας και ψυχής ή συναισθημάτων.
Για παράδειγμα έχουμε αντιστοιχία:
ΑΓΑΠΗΣ ------------ ΜΠΛΕ
ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ-------- ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ---ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Το μπλε χρώμα κατ΄ επέκταση έχει κατευναστικές επιδράσεις σε αντίθεση με το κόκκινο που έχει διεγερτικές. Αυτές οι γνώσεις που υπάρχουν σε όλους τους παραδοσιακούς πολιτισμούς αρχίζουν να γίνονται γνωστές και από τον δικό μας μέσω επιστημών όπως η ψυχολογία και η αστρολογία αν και συνήθως σήμερα μένουμε μόνο στα αποτελέσματα τους και όχι στις πιο εσωτερικές τους αιτίες.
Συμπερασματικά αποδεικνύεται ότι υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι που στο σύνολό τη η σημερινή ανθρωπότητα δεν αντιλαμβάνεται.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ
Όπως στο φυσικό επίπεδο έχουμε τα βασίλεια των ορυκτών των φυτών, των ζώων όπου υπάρχουν στα στοιχεία της γης, του νερού, του αέρα, και της φωτιάς έτσι και σε αστρικό επίπεδο υπάρχουν κάτοικοι πνεύματα της Φύσης που κατοικούν στα τέσσερα στοιχεία.
Όταν λέμε γη νερό αέρας και φωτιά  δεν λέμε για τα φυσικά στοιχεία που όλοι γνωρίζουμε αλλά για μεγάλες ομάδες που εξωτερικά συμβολίζονται με τα τέσσερα προαναφερθέντα στοιχεία. Τα στοιχειακά τώρα είναι οντότητες που ζουν στα τέσσερα στοιχεία . Είναι μορφές ζωής από πρανικό επίπεδο και άνω. Είναι οντότητες που έχουν αρκετά αναφερθεί από τους αρχαίους και είναι κατά πολύ παλιότερες από τους ανθρώπους.
Τα στοιχειακά μπορούμε να τα χωρίσουμε σε τέσσερις κατηγορίες αντίστοιχες με τα στοιχεία και θα χρησιμοποιήσουμε εδώ τα ονόματα που είναι πιο πολύ γνωστά.
ΓΗΣ:      Νάνοι, Μοίρες
ΝΕΡΟΥ:   Νεράιδες, Νηρηίδες, Βρυσηίδες
ΑΕΡΑ:    Συλφίδες, Έλφη
ΦΩΤΙΑΣ:  Σαλαμάνδρες
Αυτά τα όντα είναι ορατά μεταξύ τους εφόσον κατοικούν στο ίδιο στοιχείο. Όλα αυτά δεν είναι ορατά για το σύνολο των ανθρώπων υπό κανονικές συνθήκες. Μπορούν όμως να γίνουν σε αυτούς που έχουν αναπτυγμένη τη διαίσθηση και κάτω από κατάλ- ληλες συνθήκες. Τα σώματα αυτών των οντοτήτων είναι από μια ελαστική ημιυλική ουσία αρκετά αεριώδη ώστε να μην διακρίνονται φυσιολογικά και αλλάζουν σχήμα σύμφωνα με κάποιους νόμους που τα διέπουν.
Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που αναφέρουν την επαφή τους με τέτοιες οντότητες αλλά και την συνεργασία τους με αυτές είτε για δημιουργία είτε για κατα- στροφή. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα όντα είναι δημιουργίες των ανθρώπων απαραί- τητα. Στις πιο φυσιολογικές περιπτώσεις είναι απρόσωπες δυνάμεις που παίρνουν μορφή, ζωή και συνείδηση δηλαδή υλοποιούνται ή από τη δημιουργική δύναμη της φύσης ή από τον άνθρωπο με τον οποίο έρχονται σε επαφή.
Ο Παράκελσος είχε πει ότι το Σύμπαν είναι μια σκέψη του Θεού. Σε μικρογραφία και ο άνθρωπος που μπορεί να κατευθύνει τη σκέψη του και να τη σταθεροποιεί μπορεί να δημιουργεί και μορφές αν και αυτό ξεπερνάει κατά πολύ το μέσο όρο εξέλιξης της παρούσας ανθρωπότητας.
Τα τέσσερα βασίλεια της Φύσης ζουν και μεγαλώνουν προσπαθώντας να φτάσουν κάθε φορά σε υψηλότερο στάδιο σύμφωνα με το νόμο της εξέλιξης. Τα στοιχειά της Φύσης τώρα συνεργάζονται άριστα σε αυτό το επίπεδο ασταμάτητα και χωρίς θόρυβο για την εξέλιξη και το μεγάλωμα όλων των ειδών καθώς και των ανθρώπων.
Τα ορυκτά τα φυτά τα ζώα τα ανθρώπινα, τα ηρωικά, ο κόσμος των θεών και η στήλη του φωτός που όλα τα ενώνει, όλα ζουν, όλα πνέουν, όλα δονούν και ηρεμούν.
Η μία ΖΩΗ υπάρχει παντού. Μία ΖΩΗ νοήμων, με θέληση να είναι, που παίρνει τις μορφές και τις πυκνότητες που κάθε φορά χρειάζεται. Όλα ζουν σε ένα κύκλο ζωής μέσα στο Μακρόβιο Ον του οποίου πνεύμα είναι ο ΕΝΑΣ  Θεός.
Από αυτή τη άποψη δεν υπάρχει θάνατος. Η ζωή κατοικεί σε μια μορφή και όταν αυτή καταστραφεί, μαζεύει τα στοιχεία της φύσεως και χτίζει νέο σπίτι.
Για παράδειγμα ένας βράχος με τη συνεχή διάβρωση από τον αέρα ή το νερό αρχίζει να φθείρεται στην επιφάνειά το, αλλά τα στοιχεία συγκεντρώνονται πάλι και σχηματίζουν νέες μορφές. Υποτυπώδη φυτά και βρύα φυτρώνουν πάνω του, ζουν, πεθαίνουν και ξαναγεννιόνται ώσπου η ύλη συσσωρεύεται και δημιουργεί ανώτερες μορφές. Μπορεί να περάσουν αιώνες μέχρι την τελειοποίηση αυτής της διαδικασίας αλλά τελικά τα χορτάρια θα αναπτυχθούν και η ζωή που πριν ήταν κοιμισμένη μέσα στο βράχο τώρα λειτουργεί μέσα σε μορφές ικανές να μπουν στο βασίλειο των ζώων.
Σαν συνέχεια ένα σκουλήκι τρώει το φυτό και η ζωή αποκτά περισσότερη κίνηση και ενέργεια. Κατόπιν το σκουλήκι τρώγεται από ένα πουλί και η ζωή που σερνόταν στη γη τώρα βρίσκεται στον αέρα.
Σε κάθε σκαλοπάτι της σκάλας προόδου η ζωή αποκτά νέα μέσα για να δραστηριο- ποιήσει την ενέργειά της και ο θάνατος κάθε μορφής σημαίνει τη γέννηση μιας νέας, ανώτερης από την προηγούμενη.
Κάποια στιγμή στην διαδικασία της εξέλιξης η ζωή φτάνει σε τέτοιο ύψος που καμιά μορφή απ΄ αυτές που γνωρίζουμε δεν είναι ικανές να χρησιμεύσουν σαν όργανα με τα οποία οι ιδιότητες της θα εκφραστούν κατάλληλα. Τότε η ζωή απελευθερώνεται από τα πλαίσια που εμείς είμαστε ικανοί να αντιληφθούμε.

Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Η Σοφία δεν είναι προϊόν του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι αιώνια και συμπαντική. Εκφράζεται μέσα από φυσικούς νόμους που κυβερνούν το Σύμπαν σε όλες του τις μορφές. Εκφράζεται στη μορφή ενός φύλου, στο σώμα ενός ζώου, στον οργανισμό του ανθρώπου. Η δράση της βρίσκεται παντού μέσα στη φύση, όσο τα πλάσματα της ζουν σύμφωνα με το φυσικό νόμο. Δεν υπάρχει αρρώστια στη Φύση που να μην δημιουργήθηκε από δυνάμεις που εργάστηκαν ενάντια στους νόμους της. Έχουμε βέβαια αρρώ στιες και επιδημίες και στα φυτά και τα ζώα. Μια βαθύτερη όμως έρευνα θα δείξει ότι τελικά όλες οι μορφές μέχρι και τον άνθρωπο επηρεάζονται απ’ αυτόν. Η φαντασία της φύσης επηρεάζεται και τροποποιείται απ’ αυτήν του ανθρώπου κι έτσι η νοσηρή ανθρώπι νη φαντασία ακολουθείτε από τη Φύση έτσι έχουμε αποτελέσματα και αρρώστιες όπως αυτές που περιέγραψα.
Αυτό επίσης εξηγεί πως περίοδοι μεγάλης διαφθοράς και αισθησιασμού και προ- λήψεων και υλισμού ακολουθείται πάντα από λοιμούς, επιδημίες, πείνα, πολέμους κτλ. Και θα ήταν άξιο να συγκεντρωθούν και στατιστικά στοιχεία που να το αποδεικνύουν.



πηγή: esoterica.gr

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Βότανα & τα τέσσερα στοιχεία



Γη. 

Ήμερο τρυφύλλι, Κριθάρι, Φαγόπυρο, Σίτος, 
Βαμβάκι, 
Κυπαρίσσι, Φτέρη, Καλαμοσάκχαρο, Μανόλια, Βρώμη, Πατσουλί, 
Μπιζέλι, 
Γεώμηλο, Σίκαλη, Αρτεμισία, Τουλίπα, Ιεροβοτάνη, Σίτος, 
Κυπαρίσσι, 
Πατσουλί, Βετιβέρ, Κριθάρι, Λευκαγκαθιά, Φασκομηλία, 
Σκουλόχορτο, 
μογνολία ή μανόλια, σίκαλη. 

Αέρας. 
Ακακία, Αμύγδαλο, Λεύκα, Κοκκορέλι, , 
Βραζιλιάνικο
καρύδι, Αμμόχορτο, Κάρον, Τριφύλλι, Αγριοραδίκι, 
Χρυσόβεργα, 
Φουντουκιά, Λυκίσκος, Λεβάντα, Σφεντάμι, Ματζουράνα, 
Σπειραία, Ιξός,
Μουριά, Αμερικάνικη καρυδιά, Πεύκο, Ρύζι, Κασσία, 
λεβάντα, 
Περγαμόντο, Γλυκάνισο, Ευφρασία, Λυκίσκος, Λεμονόχορτο, 
Σπειραία, 
Φτελιά. 

Πυρ. 
Μελιά, Δάφνη, Γαρίφαλλο, Κέδρος, Κανέλλα, 
Μοσχοκάρφι,
Κύμινο, Άνηθος, Δράκαινα, Λινάρι, Λίβανος, Πιπερόριζα, 
Ελαιόπρινος,
Ιουνίπερος, Μανδραγόρας, Δρυς, Πορτοκαλιά, Πιπέρι, 
Δενδρολίβανο, 
Ηλίανθος, Γαϊδουράγκαθο, Καρυδιά, Τριανταφυλλιά, Γεράνι, 
Αγγελική, 
Μπετόνικα, Πεντάφυλλο, 
Τρικουκιά,
Καπνός, Φουντουκιά.


Ύδωρ.
Αλόη, Μήλο, Βερικοκιά, Σημύδα, 
Βατομουριά, 
Χαμομήλι, Κερασιά, Σύμφυτον, Νάρκισσος, Μαργαρίτα, 
Ζαμπούκος, 
Χελιδονόχορτο, Ερείκη, Ελλέβορος, Ίριδα, Γιασεμί, 
Λεμονιά, Σύριγξ, 
Κρίνος, Σμύρνα, Λευκός Κρίνος, Ροδακινιά, 
Δαμασκηνιά, Παπαρούνα, Βάτος, 
Σάνταλο, Φράουλα, Αθάνατο, Θυμάρι, 
Βανίλια, Βιολέτα, Ιτιά, Ήμερο Έλατο, 
Νούφαρο, Κρίνος, Λωτός, 
Βάλσαμο, Μπελαντόντα, Καμφορά.






πηγή: 

secretsoul.forumotion



Διαφοροποιηση Λευκής και Μαυρης Μαγειας

Εγώ θα σταθώ μόνο στα όμορφα λόγια για την αγνή - λευκή Μαγεία!

Αγάπη&Φως!!


Λευκη Μαγεια & Μαυρη Μαγεια - Υou Tube



Ο Αποκρυφισμός στην καθημερινή μας ζωή



Το να βάλουμε τον Αποκρυφισμό στην καθημερινή μας ζωή σημαίνει ότι μπορούμε να ασκήσουμε και να εφαρμόσουμε τις μεθόδους, οι οποίες θα μας καταστήσουν ικανούς να μελετήσουμε με ασφάλεια την κρυφή πλευρά των νόμων της Φύσης. Γι' αυτό θα χρειαστούμε στην αρχή την βοήθεια ενός διδασκάλου, ακριβώς όπως έχουμε την ανάγκη διδασκάλου εάν θέλουμε να εμβαθύνουμε στην επιστήμη του ηλεκτρισμού ή σε οποιαδήποτε άλλη επικίνδυνη δύναμη της Φύσης.
Ο σκοπός του διδασκάλου δεν είναι μόνο να μας καθοδηγήσει στην μέθοδο του πειραματισμού, αλλά και να μας επιβλέπει με προσοχή για να...μπορέσει να μας προφυλάξει από κινδύνους, έως ότου καταστούμε ικανοί να προφυλάσσουμε μόνοι μας τον εαυτό μας. Και επειδή στον αποκρυφισμό ασχολούμαστε με ορισμένους νόμουςτης Φύσης και με τις ενέργειες που απορρέουν από τις εκδηλώσεις τους, είναι απολύτως απαραίτητο να έχουμε κάποιον να μας διδάσκει και να μας καθοδηγεί, στον οποίο θα μπορούμε να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.
Κανένας καθηγητής δεν θα δέχονταν να διδάξει την επιστήμη του ηλεκτρισμού ή της χημείας, εάν ο μαθητής του δεν ήταν πρόθυμος να τον υπακούσει αμέσως μόλις του δώσει μία εντολή και εάν ο μαθητής του πειραματίζεται χωρίς καθοδήγηση. Ο καθηγητής δεν θα αναλάμβανε την ευθύνη ενός μαθητή που παρακούει και ενώ του ζητούν να κάνει κάτι γρήγορα, θα ήθελε να συζητήσει το ζήτημα με τον καθηγητή του. Θα μπορούσαν να ανατιναχθούν στον αέρα και οι ίδιοι και το εργαστήριο, έως ότου κατορθώσει να πεισθεί ο μαθητής ότι ο διδάσκαλος του γνωρίζει περισσότερα από αυτόν και ότι είναι σε θέση να τον προφυλάξει προκειμένου να μην υποστεί φυσικές βλάβες.
Επειδή η χρησιμοποίηση μερικών από τους φυσικούς νόμους δεν περιλαμβάνεται στην γνώση της συμβατικής επιστήμης της εποχής μας, οι νόμοι αυτοί ονομάζονται ακόμη "απόκρυφοι". Και ο μεγάλος κίνδυνος που εμπερικλείει η εκμάθηση και η χρησιμοποίησή τους είναι ότι ο άνθρωπος που κάνει πειράματα, αναπτύσσει έναν συγκεκριμένο μηχανισμό, τον οποίο ο κοινός, ανεπτυγμένος άνθρωπος της εποχής μας δεν κατανοεί ακόμη.
Οι απόκρυφες επιστήμες είναι μια κατηγορία επιστημών, γνωστών σε ορισμένα πολύ προχωρημένα μέλη της ανθρώπινης φυλής, που τα διδάσκουν σε ένα συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων. Η εφαρμογή του αποκρυφισμού στην καθημερινή ζωή είναι πράγματι μία σημαντική και σοβαρή προετοιμασία για να δεχτεί κανείς την διδασκαλία αυτή. Είναι το να μάθει κανείς τα προκαταρκτικά μαθήματα της προφύλαξης, της συμμόρφωσης με συγκεκριμένες οδηγίες, της προσεκτικής παρατήρησης, της εξαιρετικής ακρίβειας στην παρατήρηση, της ακριβούς καταγραφής των αποτελεσμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή στην πράξη. Έτσι θα συνηθίσει σταδιακά ο μαθητής να χειρίζεται επικίνδυνα ζητήματα, έως ότου αποκτήσει τις βάσεις που θα του επιτρέψουν να προφυλάσσεται, να διεισδύσει σε άγνωστα διαμερίσματα της Φύσης και να προσθέσει ίσως με αυτόν τον τρόπο κάτι στο σύνολο των χρήσιμων ανθρώπινων γνώσεων.
Όπως λέει η Μπέζαντ: "Δεν θα έπρεπε να ζητάτε να χωρίσετε το απόκρυφο από το σύνολο της Φύσης τριγύρω σας, διότι το απόκρυφο είναι το μη γνωστό μέρος της ίδιας αυτής της Φύσης. Οι νόμοι σάς είναι άγνωστοι και υπό την ευρύτερη έννοια της λέξης, όλοι οι άγνωστοι νόμοι ή δυνάμεις ανήκουν στην σφαίρα του απόκρυφου. Η πλέον, όμως, περιορισμένη χρήση της λέξης αυτής αφορά κυρίως πρωτογενείς μηχανισμούς μέσα στην ανθρώπινη φύση, με την μορφή που έχει κατά την παρούσα εποχή, καθώς και πειράματα που πρέπει να γίνουν στον δικό σας μηχανισμό, που τέθηκε σε κίνηση μέσα σας.
Υπάρχουν πολλές μορφές μηχανισμών μέσα σας που εκδηλώνονται σταδιακά με αργή ανάπτυξη, στους οποίους ενυπάρχουν ενεργές δυνάμεις, και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά όσον αφορά το φυσικό σώμα. Γνωρίζετε πόσο αργά αρχίζει το βρέφος να αναπτύσσει τα αισθητήρια όργανα και τις δυνάμεις της συνείδησης που εργάζονται τροφοδοτούμενες από τα όργανα αυτά. Πόσο απερίσκεπτος είναι ο γονέας που επιτρέπει στο παιδί να υπερτιμήσει τις αναπτυσσόμενες δυνάμεις του, ακόμη και τις φυσικές, και το κρατάει για να μπορέσει να περπατήσει πριν δυναμώσουν τα πόδια του τόσο ώστε να το κρατούν! Εάν επαυξήσετε την προφύλαξη της μητέρας, θα είστε προετοιμασμένοι για να είστε προσεκτικοί ως προς την ανάπτυξη των στοιχειωδών απόκρυφων δυνάμεων μέσα στον εαυτό σας".
Η δυσκολία που συναντούν οι διδάσκαλοί μας με τους περισσοτέρους από εμάς είναι ότι θέλουμε να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα, και τούτο είναι χαρακτηριστικό των πρώτων μας προσπαθειών, όταν αρχίζουμε την πορεία στην απόκρυφη εξάσκηση μας.
Το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε από τις αρχές της εξάσκησής μας στον αποκρυφισμό είναι η ακρίβεια, ακρίβεια παρατήρησης, ακρίβεια στην αποτύπωση της παρατήρησής μας. Μετά από αυτό, μία προσεκτική προφύλαξη από την υπερβολή και προς τις δύο πλευρές, την θετική και την αρνητική, μία απεριόριστη υπομονή και την δύναμη της αναμονής ορατών αποτελεσμάτων.
Στον αποκρυφισμό, αφού πρόκειται να ασχοληθούμε με κάτι το ζωντανό, που υπάρχει σε εμβρυακή κατάσταση μέσα μας, εάν δεν έχουμε την υπομονή να εργαστούμε χωρίς κανένα φανερό αποτέλεσμα, τότε θα ήταν προτιμότερο να μην επιχειρήσουμε ποτέ να γίνουμε αποκρυφιστές.
Εάν λοιπόν επιθυμούμε να γίνουμε αποκρυφιστές, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή και που είναι πολύ σαφείς και πολύ απλοί και αν έχουμε την υπομονή να τους εφαρμόσουμε, τότε θα καταφέρουμε να εξασκηθούμε και να γίνουμε αποκρυφιστές.
Νομίζω ότι πρέπει να προσθέσω μία προϋπόθεση: μία ορισμένη προδιάθεση. Για την ιδιαίτερη αυτή μορφή της επιστήμης, όπως άλλωστε και για κάθε άλλη, πρέπει να έχουμε γεννηθεί με κάποια σύμφυτη ιδιοσυγκρασία, με αποθέματα θάρρους, αλλά και προσοχής. Πρέπει να μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο πολύτιμο είναι πράγματι το αρχαίο εκείνο ρητό: "Εθέλειν, Γιγνώσκειν, Τολμάν και Σιωπάν", διότι ακριβώς από αυτά τα στάδια πρέπει να περάσουμε.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθουμε, είναι να έχουμε στην καθημερινή μας ζωή ακρίβεια σε κάθε τι που κάνουμε. Η εξάσκηση του σώματος στην ακρίβεια είναι η πραγματική αρχή του αποκρυφισμού στην καθημερινή ζωή, καθώς πρέπει κατά πρώτον να μάθουμε να κυριαρχούμε στο φυσικό μας σώμα, να το μετατρέψουμε σε έναν πειθήνιο υπηρέτη μας. Δεν εννοώ ότι πρέπει να ακολουθήσουμε μία ασκητική μέθοδο εξάσκησης, από την οποία το φυσικό μας σώμα ενδέχεται να υποστεί βλάβες. Ο Σρι Κρίσνα στην Bhagavad Gita καταδικάζει τις μεθόδους βασανισμού του σώματος, λέγοντας ότι αυτός που βασανίζει το σώμα του, βασανίζει Εκείνον που ζει στο σώμα αυτό.
Πρέπει όμως να τεθεί το σώμα μας υπό την κυριαρχία της θέλησής μας με τις κατάλληλες μεθόδους, και κατ'αυτόν τον τρόπο να αναπτύξουμε σημαντικά την δύναμη της θέλησής μας. Πρέπει να κάνουμε το σώμα να εκτελεί εκείνο που αποφασίζουμε ότι πρέπει να εκτελέσει, την ώρα που αποφασίσαμε, με την ακρίβεια που θα αποφασίσουμε. Και πρέπει να εφαρμόζεται αυτό έως ότου αποκτήσουμε μία ορισμένη συνήθεια, ώστε το μέρος του σώματος που θα γυμνάσουμε, να εκτελεί αυτομάτως και χωρίς να σκεπτόμαστε την ενέργεια που του αναθέσαμε. Πρέπει, λοιπόν, να αποκτήσουμε κυριαρχία επί του φυσικού μας σώματος.
Και όπως μας συμβουλεύει και η Μπέζαντ: "Δεν πρέπει να το αφήνουμε να τραβά τον δικό του δρόμο. Εάν βλέπετε ότι το φυσικό σας σώμα αγαπά πολύ ορισμένα πράγματα, π.χ. διεγερτικά φαγητά και ποτά, φροντίστε να μην υποχωρείτε πάντοτε στις επιθυμίες του σώματος αυτού για όσα αγαπά ιδιαιτέρως. Αρχίστε να εξασκείτε το σώμα σας και μην ακολουθείτε πάντοτε τους δικούς του δρόμους και τις προτιμήσεις του. Μην του επιτρέπετε να αποκτά τα πράγματα που απειλούν να φέρουν κάποιο είδος αναστάτωσης. Επιμείνατε σε αυτό και θα φθάσετε σταδιακά στο σημείο, όπου το σώμα σας θα υπακούει αυτόματα στην θέλησή σας. Και τότε κάθε δυσκολία θα έχει εξαφανισθεί".
Αυτό πρέπει να κάνουμε ως προς το φυσικό μας σώμα. Ως προς το αστρικό μας σώμα, το οποίο είναι ο θυμικός μας φορέας, πρέπει να εξασκήσουμε τα συναισθήματα μας να ανταποκρίνονται με τον τρόπο που επιθυμούμε στα εξωτερικά και εσωτερικά ερεθίσματα.
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα για να σας δείξω τι εννοώ. Υποθέστε ότι ένα πρόσωπο έρχεται να σας δει και ότι βρίσκεται σε μία κατάσταση μεγάλου σχεδόν υστερικού εκνευρισμού. Εάν δεν είστε εξασκημένοι, θα γεννηθεί στον εαυτό σας μια ορισμένη τάση να αποκριθείτε και να επαναλάβετε τις δονήσεις εκείνες που σας βάλλουν, προερχόμενες από το διεγερμένο αυτό αστρικό σώμα. Και αν αρχίσετε να αντιδράτε στις δονήσεις εκείνες, τότε τα συναισθήματά σας θα αρχίσουν να διεγείρονται από αυτές, διότι τα συναισθήματα και οι συγκινήσεις σας μπορούν να προκληθούν εκ των έξω, όπως και εκ των ένδον. Πρέπει να αποκτήσετε την αυτοκυριαρχία που θα σας κρατάει ήρεμο, ανεξάρτητα από το ποιες δονήσεις σάς έρχονται από έξω. Εάν λαμβάνετε από έξω δονήσεις δυσαρμονίας, το αστρικό σας σώμα πρέπει να τις ανταποδίδει με δονήσεις ηρεμίας και γαλήνης.
Και όπως μας λέει η Μπέζαντ: "Πρέπει να επιλέξουμε εμείς οι ίδιοι τα ζεύγη των αντιθέτων, αναφέρω όμως ένα, το οποίο βρήκα πολύ χρήσιμο σε μια περίοδο κατά την οποία δεχόμουν σφοδρές επιθέσεις και νόμιζα ότι μου επιτίθενται αδίκως. Χρησιμοποιώ αυτό το παράδειγμα, διότι μου έγινε οικείο ως μία καθημερινή εξάσκηση.
Αρχικά δεν ήταν τόσο εύκολο. Η φυσική τάση μου ήταν να εξεγερθώ, να οργιστώ και να δυσαρεστηθώ από την ύβρη. Σταδιακά, όμως, με την επιμονή μου να αντιδράσει το αστρικό μου σώμα στην ύβρη με την καλοσύνη, μου έγινε συνήθεια. Δεν είναι τότε πλέον ανάγκη να το σκέφτεται κανείς - το αστρικό σώμα επιτελεί το έργο του μόνο του
".
Οι άνθρωποι διαλογίζονται επί των ελαττωμάτων τους και το αποκαλούν αυτό μετάνοια, πολύ συχνά δε αυτό ενδυναμώνει το ελάττωμα και κατόπιν απαιτείται περισσότερος χρόνος για να το εξαλείψει κανείς. Ποτέ μην λησμονείτε ότι η σκέψη είναι η μεγαλύτερή σας δημιουργική και ελεγκτική δύναμη και ότι αναπτύσσεται με την εξάσκηση. Υπάρχει μία παρομοίωση σε μία από τις Upanishads, που είναι πολύ διδακτική. Ο άνθρωπος, λέει, συνίσταται από ένα σώμα, που είναι το άρμα. Το άρμα το σέρνουν άλογα, που είναι τα πάθη και τα συναισθήματα. Τα άλογα αυτά πρέπει να κυβερνώνται με τα ηνία, δηλαδή με τις ενέργειες του νου. Και η ενέργεια αυτή βρίσκεται πράγματι στα χέρια του ηνιόχου, αυτός δε είναι ο Εαυτός. Είναι μία από τις παρομοιώσεις που οι Ινδοί αγαπούν πάρα πολύ. Μία ανάλογη εικόνα αποτελεί ο δικός μας Ηνίοχος στουςΔελφούς.
Εάν το εφαρμόζετε αυτό λίγο-λίγο, καθημερινά, θα δείτε σε λίγο καιρό ότι θα γίνετε ικανοί να αφυπνίσετε το ανώτερο Εγώ για να γίνει αυτό ο κυβερνήτης του σώματος και ότι, πολύ αργότερα βέβαια, θα γίνετε ικανοί να κυβερνάτε το σώμα με τον Εαυτό, τον εσωτερικό αθάνατο κυβερνήτη. Όταν θα έχετε αποκτήσει την δύναμη αυτή, τότε θα γίνετε κατάλληλοι για να συνεργαστείτε με τις αγαθές δυνάμεις που εργάζονται στον κόσμο μας.
Όταν κυριαρχήσουμε στο αστρικό μας σώμα, προσπαθούμε επιμελώς και σταθερά να κυριαρχήσουμε και στο νοητικό μας σώμα. Δεν πρέπει να εργαζόμαστε υπερβολικά στην αρχή, αλλιώς θα εξαντληθούμε και θα εγκαταλείψουμε κάθε προσπάθεια. Πρέπει να εργαζόμαστε υπομονετικά, σταθερά, με προφύλαξη και περίσκεψη και θα εκπλαγούμε βλέποντας πώς τα διάφορα αυτά σώματα υποτάσσονται στην θέλησή μας.
Εάν θέλουμε να μάθουμε τένις, πρέπει να εξασκηθούμε με το φυσικό μας σώμα, ώστε να μπορούμε να κάνουμε θαύματα με την ρακέτα μας. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με το αστρικό μας σώμα, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με το νοητικό μας σώμα, αλλά πρέπει να το θελήσουμε, να το επιθυμήσουμε διακαώς.
Όπως το φυσικό μας σώμα αποκτά έναν αυτοματισμό και ενεργεί μόνο του, το ίδιο είναι δυνατό να γίνει και με το νοητικό μας σώμα. Θα δούμε με τον καιρό ότι μπορούμε να εξασκήσουμε τον νου μας να κάνει πάρα πολλά πράγματα, και να κάνει αυτόματα πολλές σκέψεις για πράγματα που συμβαίνουν συχνά.
Και όπως λέει η Μπέζαντ: "Όταν με ρωτούν: Πώς το κατορθώνετε να κάνετε τόσα πολλά; Απαντώ: Ο Εαυτός μου τα κάνει, όχι εγώ".
Πρώτα όμως πρέπει να φροντίσουμε να γυμνάσουμε τον νου μας, ώστε να μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι εκτελεί τέλεια εκείνο που του αναθέσαμε.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα δάκτυλα μας. Προσέξτε ένα μικρό παιδί που γράφει. Γράφει με όλο του το σώμα, κουνάει το κεφάλι του, τα πόδια του, στραβώνει το πρόσωπο του, βγάζει την γλώσσα του. Και όμως, αργότερα γράφει σχεδόν χωρίς να έχει συναίσθηση ότι γράφει. Όλα αυτά είναι στοιχεία της επιστήμης του αποκρυφισμού.
Για να αποκτήσει κανείς την κυριαρχία, πρέπει να θυσιάσει, μεταξύ άλλων, τις παλιές του συνήθειες και να κυριαρχήσει στο φυσικό και κατόπιν στο θυμικό (αστρικό) και νοητικό σώμα του. Αυτός είναι ο πρακτικός αποκρυφισμός στην καθημερινή ζωή. Είναι ένα κοπιαστικό έργο, είναι όμως ένα έργο που δεν βλάπτει, αλλά μάλλον ενισχύει τις ικανότητες του ανθρώπου.
Σε όλη αυτή την προσπάθεια πρέπει να υπάρχει ένα κίνητρο: να γίνει κανείς χρήσιμος στους ανθρώπους.
Μια πολύ σπουδαία ιδιότητα, που πρέπει να αναπτύξει κανείς στην διαδικασία αυτή και που είναι δύσκολο να την αποκτήσει όταν είναι ανυπόμονος και βιαστικός, είναι η πνευματική αδιαφορία, το να είναι εντελώς αδιάφορος για τους καρπούς των πράξεων και της εργασίας του. Για πολύν καιρό στο έργο αυτό κρίνατε την πράξη από τα αποτελέσματα της. Σιγά-σιγά, με μεγάλη προσπάθεια και ενθουσιασμό, αρχίζουμε να μαθαίνουμε το μεγάλο μάθημα της αδιαφορίας, ή της μη προσκόλλησης, να μη μας ενδιαφέρει, δηλαδή, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και να δεχόμαστε την επιτυχία και την αποτυχία με την ίδια απόλυτη γαλήνη, γνωρίζοντας ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Αυτό όμως δεν πρέπει να φέρει καμία χαλάρωση της προσπάθειας μας. Αυτό είναι το δύσκολο μάθημα που πρέπει να μάθει κανείς.
Το δυσκολότερο και το σπουδαιότερο είναι όμως να σκορπά κανείς αγάπη χωρίς να ζητά ανταπόδοση, και όταν το μάθουμε αυτό, θα έχουμε φθάσει στην πλήρη ευτυχία, την ευτυχία που δεν μεταβάλλεται, την ειρήνη που δεν μπορεί να διαταραχθεί.



πηγή: psixikafenomena.blogspot

ΜΑΓΕΙΑ η Αληθινή Επιστήμη του Θεού!





Το θέμα της Μαγείας, έχει απασχολήσει τον άνθρωπο από αρχαιοτάτων χρόνων. Θα έλεγα 
πολύ χαρακτηριστικά, ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!  Χιλιάδες σελίδες και πολύ μελάνι έχει "σκορπίσει" για να συγγραφούν τα βιβλία για την Μαγεία, αλλά πολύ περισσότερα από αυτά, είναι το αίμα των ανθρώπων, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχασαν την πολύτιμη ζωή τους ως κατηγορούμενοι για…. ΜΑΓΕΙΑ! Θα κάνουμε λοιπόν μια "μικρή βόλτα" ΜΕΣΑ στο Χρόνο και θα προσπαθήσουμε, ΜΑΖΙ, να ανακαλύψουμε (αν μπορούμε φυσικά), τι είναι η ΜΑΓΕΙΑ και τι σχέση θα μπορούσε να έχει είτε με τον ΑΝΘΡΩΠΟ είτε με τον ΘΕΟ, είτε ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ, εάν υπάρχουν δύο και όχι ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ!!!


Καταρχάς ας δούμε ποιος είναι ορισμούς από το λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης καθώς και από τα γλωσσάρια που έχουν να κάνουν με τη Μαγεία και τον Μαγικό, Θαυμαστό Κόσμο. 
Το Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης, του Ι. Σταματάκου, στο λήμμα Μαγεία μας λεει τα εξής: 
Μαγεία (μαγεύω), η θρησκεία (ΘΕΟΛΟΓΙΑ) των Μάγων, η Μαγική τέχνη.

Από εδώ ορμώμενος έθεσα ως υπότιτλο της Μαγείας, την "Αληθινή Επιστήμη του Θεού" και σκοπό έχω να εμβαθύνω και να αναπτύξω αυτή την όψη της Μαγείας, την ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ αλλά ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΨΗ που είναι ακίνδυνη σε σχέση με τηνανάπτυξη της ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ Μαγείας και που θα τολμούσα να τη χαρακτηρίσω ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και φυσικά θα απέτρεπα τους φίλους να ασχοληθούν με αυτή την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΨΗ της "Αληθινής Επιστήμης του Θεού", της Μαγείας.
Ας ψάξουμε λοιπόν να βρούμε το ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ υπόβαθρο της Μαγείας, πριν ίσως ακόμα αρχίσει ο Χρόνος να δίνει διάσταση στον Χώρο και μέσο αυτών των δύο (σχεδόν) ταυτόσημων εννοιών (που η μία ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από την άλλη), να μπορέσουμε να δούμε μια Γη , έναν πλανήτη, πριν ακόμα λάβει την ΤΩΡΙΝΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ!!!
Σύμφωνα λοιπόν με το λεξικό, η Μαγεία ΚΑΠΟΤΕ ήταν μια Θρησκεία! Αυτή η Μαγική Θρησκεία είναι η θρησκεία που τις δοξασίες της εδίδαξε ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ από του 13 Μάγους - Ιερείς της και που διαδόθηκαν από τη Βακτρία στη Μηδία. Από εκεί πέρασε με το όνομα Μαγισμός, στους Μύστες - Αστρονόμους στη Χαλδαίας. Επίσης εκτός από "Μαγισμός" απαντάτε η θρησκεία αυτή και ως Μασδαϊσμός, Παρσισμός, Πυρολατρεία καθώς και Ζωροαστρισμός από το "όνομα" του Θείου 'Οντος που την θέσπισε. 
Η "Απόκρυφη Παράδοση" μας αναφέρει ότι αυτός ο "τελευταίος από τους 13 μάγους" δεν ήταν ΠΑΡΑ επανενσάρκωση του "Αρχικού". Ως αρχικός θεωρείται δε, ο Αμέσα Σπέντα ή Αμσασπέντ, που ονομαζόταν Ζαρατούστρα και που σε απλή μετάφραση από τη Ζενδική γλώσσα, σημαίνει "Το ΑΣΤΡΟ που ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ και ΘΥΣΙΑΖΕΙ στον ΖΩΝΤΑ ΗΛΙΟ." 
Αμέσα Σπέντα είναι λοιπόν κατά τον Ζωροαστρισμό, οι ΕΞΙ ΘΕΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ προσωποποιημένες ως Θεοί που "εκφράζουν" το 'Αναρχο 'Ον , τον Αχούρα Μάσδα, των οποίων (δυνάμεων) είναι η ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΒΔΟΜΟΣ. ('Αρα έχουμε ΕΠΤΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΟΣ) 
Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ με τους ΕΠΤΑ αγγέλους της Χριστιανικής πίστης που έχουν ως αρχηγό τους τον Μιχαήλ, με τους Δομητές ή Κοσμοκράτορες των Γνωστικών, καθώς και με τους ΕΠΤΑ Πρατζαπάτι των Ινδουιστών. 
Οι Πρατζαπάτι είναι οι χορηγοί της ζωής, στα ΠΑΝΤΑ επάνω στη Γη. Στη Μπραχμανική θρησκεία, το Μπράχμαν που είναι η απρόσωπη και έσχατη θεότητα από την οποία εκπορεύτηκε η Θεία Τριάδα (Μπράχμα, Βίσνου, Σίβα), ονομάζεται και "Σύνθεση των Κυρίων της 'Υπαρξης", άρα είναι ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ (το Μπράχμαν), με τον Αχούρα Μάσδα των Ζωροαστριστών!
Αλλά να μην ξεφύγουμε από το θέμα. Αυτά τα τόσο χρήσιμα στοιχεία για την ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΑΣ έρευνα σε ότι έχει να κάνει με την ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ που αποκαλούταν Μαγισμός, μας τα προσφέρει η Ελένη Π. Μπλαβάτσκυ, μέσα από το τιτάνιο θα έλεγα έργο της. Η ίδια λοιπόν μας περιγράφει τα εξής: 
"…Δεν μας επιτρέπετε να προσδιορίσουμε τον ακριβή αριθμό ετών, ή μάλλον εποχών και εποχών, επειδή οι πρώτοι σπόροι του Μαγισμού, σπάρθηκαν από το χέρι του ΟΝΤΟΣ, του οποίου καθήκον ήταν να ενισχύσει, να ενθαρρύνει και να καθοδηγήσει τα αβέβαια βήματα των αναγεννώμενων ανθρώπινων φύλων, που αφυπνίζονται εκ νέου στη ζωή σε κάθε πλανήτη…" 
'Εχω την αμυδρά εντύπωση ότι η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ μας ομιλεί περί του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Ποιος άλλος θα μπορούσε να έχει αυτόν το ρόλο, παρά ο Μέγας Αρχιτέκτονας Του Σύμπαντος;;;
Νομίζω πως αξίζει τον "κόπο" να ψάξουμε να βρούμε για ποιες εποχές μιλάει η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ. 
Και πάλι η "Απόκρυφη Παράδοση" μας λεει πώς υπάρχουν "ΕΠΤΑ ΡΙΖΕΣ ΦΥΛΕΣ" και πώς μέχρι σήμερα έχουν ΗΔΗ περάσει οι ΤΕΣΣΕΡΙΣ πρώτες. Τώρα βρισκόμαστε στην ΠΕΜΠΤΗ ΡΙΖΑ ΦΥΛΗ και πώς υπολείπονται ακόμα δύο η ΕΚΤΗ και η ΕΒΔΟΜΗ. 
Οι ΕΠΤΑ ΡΙΖΕΣ ΦΥΛΕΣ της ανθρωπότητας είναι: 
1. ……. (δεν είναι ανθρώπινη φυλή, με την σημερινή έννοια του ανθρώπου) 
2. ……. (δεν είναι ανθρώπινη φυλή, με την σημερινή έννοια του ανθρώπου) 
3. Λεμούριοι (Αδαμική) 
4. 'Ατλαντες 
5. 'Αρειοι (ΕΜΕΙΣ) 
6. ……. 
7. …….
Δεν θα ήταν "κακό" να παραλληλίσουμε τις επτά ρίζες φυλές, με τα όσα μας καταμαρτυρεί ο Μέγας Ησίοδος για τα γένη των ανθρώπων. Και ο Ησίοδος, ΠΑΛΙ για επτά γένη ανθρώπων μίλησε. 
Τα ΕΠΤΑ ΓΕΝΗ των Ανθρώπων είναι: 
1. Το χρυσούν γένος 
2. Το Αργυρούν γένος 
3. Το Χάλκειον γένος 
4. ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ 
5. Το σιδηρούν γένος (ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ) 
6. ……. 
7. …….
Τον παραλληλισμό αυτό ΔΕΝ τον κάνω αυθαίρετα, μιας και αν καθίσουμε και δούμε σε βάθος πού ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ (γεωγραφικά) το Γένος των Ηρώων του Ησιόδου, θα δούμε ότι μας μιλά για "την νήσο των Μακάρων κοντά στον πολυκύμαντο ωκεανό" όπου ήταν "ΜΕΤΑ από τις Ηράκλειες Στήλες"!!!! 
Μαααα.. καλά, εκεί δεν τοποθετείται ΚΑΙ η καταβυθισμένη ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ;;; 
Εύλογο είναι το ερώτημα τώρα "τι σχέση μπορεί να έχει η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ με το γένος των Ηρώων καθώς και με την τέταρτη ρίζα φυλή της ανθρωπότητας, σε σχέση με την ΜΑΓΕΙΑ;;;;;" 
Κατά τη ταπεινή μου γνώμη, ΕΧΕΙ και μάλιστα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΧΕΣΗ.
Η Απόκρυφη Παράδοση μας λεει ότι στην Ατλάντια Φυλή, είχαμε το πρώτο κοινό στην όψη με εμάς, ανθρώπινο όν. Το πώς δημιουργήθηκε ΑΥΤΗ η φυλή, μας το φανερώνει μέσα από ΑΛΛΗΓΟΡΙΕΣ το "ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΩΧ"…. 
Αυτό το βιβλίο, ένα από τα σπουδαιότερα της αρχαιότητος, στις ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ σελίδες του μιλά για την ΕΝΩΣΗ των Αγγέλων με τις θυγατέρες των Ανθρώπων. Μιλά δηλαδή, για την ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ στα Α-ΛΟΓΑ πρώτα όντα (τα χωρίς ΛΟΓΙΚΗ). 
Θεωρώ ότι η ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ που υποκρύπτεται εδώ (από ΜΙΑ πλευρά του επταπλού αποσυμβολισμού) , είναι αυτή της ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, δηλαδή της Σάρκωσης του Ανθρώπου.
Κατά τον "μύθο" λοιπόν, είναι ΕΥΛΟΓΟ να υποθέσουμε ότι τα όντα αυτά, τα "αγγελικά" έφεραν μαζί τους και την "Επιστήμη την αληθινή του Θεού", όπως ΗΔΗ προείπαμε στο σχετικό με τους ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, τους ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ, τους ΠΡΑΤΖΑΠΑΤΙ ΤΩΝ ΙΝΔΟΥΙΣΤΩΝ, τους ΑΜΕΣΑ ΣΠΕΝΤΑ των Μάγων Ζωροαστριστών απόσπασμα!!!! 
Το κείμενο από το Βιβλίο του Ενώχ, στο 7ο Κεφάλαιο επιβεβαιώνει την υπόθεσή μας αυτή λέγοντας : "Καθένας εξ αυτών (των αγγέλων) εξέλεξε μίαν γυναίκα και τάς επλησίασαν και συγκατώκοισαν μετ' αυτών και τάς εδίδαξαν την ΜΑΓΕΙΑΝ, τάς γοητείας και τάς ιδιότητας των ριζών και των βοτάνων".
Μέχρι τώρα λοιπόν, "βρήκαμε" ΠΟΥ ξεκίνησε το σημερινό (στην όψη) γένος των ανθρώπων και ΠΩΣ έφτασε μέχρι το γένος των ανθρώπων η "Αληθινή Επιστήμη του Θεού", η Μαγεία. 
Ας δούμε τώρα, το πώς αυτή η ΕΝΙΑΙΑ και ΜΙΑ "Επιστήμη του Θεού", κατάντησε να ΧΩΡΙΣΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ και έτσι να υπάρχει σήμερα με ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ, ως ΛΕΥΚΗ και ως ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ… 
Θέλω σε αυτό το σημείο να τονίσω, ειδικά προς εκείνους που ΔΕΝ δέχονται τις ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ "Μαγείες", ότι για να ΥΠΑΡΧΟΥΝ αυτές οι ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ έννοιες, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ και την διαφορετικότητα αυτών που τις "χρησιμοποιούν", μεταξύ όλων των άλλων! Ετσι είναι εντελώς ΑΔΙΚΟ να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όσους ασκούν την Μαγική Τέχνη, χωρίς να εξετάζουμε για το αν είναι ΛΕΥΚΗ ή ΜΑΥΡΗ Μαγεία. 
Αλλά ας δούμε τώρα το πώς έγινε σχάση της Μαγικής Τέχνης….
Η Απόκρυφη Παράδοση λοιπόν μέσο του "Βιβλίου του Ενώχ" μας έδειξε ΠΩΣ έγινε (κατά μια εκδοχή) η δημιουργία των Ανθρώπων. 'Οταν λοιπόν έγινε αυτή η ΠΡΩΤΗ σάρκωση των αγγελικών όντων ΜΕΣΑ σε Ανθρώπινα Σαρκία, σώματα, ευθύς ΑΜΕΣΩΣ άρχισε και η "γνωριμία" των Αγγελικών υπάρξεων, με την ΑΝΤΙΘΕΣΗ και την ΔΙΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ! 
Αυτή η "διπολικότητα" έχει να κάνει με τα ΟΝΤΑ που ανήκων στην χαμηλότερη από τις 13 Διαστάσεις του ΚΟΣΜΟΥ μας, την 13η την Φυσικοαιθερική. Αυτή η μορφή της ΥΛΗΣ για να υπάρξει και να ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ, χρειάζεται ΔΥΟ "άξονες" και έτσι έχουμε αυτό που Μέγας Πυθαγόρας δίδαξε στο ΟΜΑΚΟΕΙΟ του στον Κρότωνα της Μεγάλης Ελλάδας, στη Σικελία, ως "ΑΡΤΙΑ & ΠΕΡΙΤΤΑ", ωραίο - άσχημο, καλό - κακό, ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ κλπ, κλπ. Αυτή η διπολικότητα στην Μαγεία εκδηλώνεται ως Λευκή και Μαύρη Μαγεία. 
Ο Λευκός Μάγος εργάζεται για την ευταξία και την εφαρμογή του θείου Σχεδίου. Τείνει προς το κάλλος και την τελειότητα. 'Ενας σκοπός του είναι να επαναφέρει την διασαλευθείσα αρμονία, που η Μαύροι Μάγοι διασάλεψαν. Η Λευκή Μαγεία είναι ο δρόμος προς την εύρεση της Φιλοσοφικής Λίθου κατά τους Αλχημιστές. 
Η Μαύρη Μαγεία, είναι η ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ της Λευκής. Οι μαύροι Μάγοι, αντί όπως πράττουν οι Λευκοί, αποζητούν τα προσωπικά τους οφέλη, μέσα από το Κοσμικό Κακό, την Αρνητική 'Οψη του Θεού, ΑΝ υπάρχει τέτοια όψη. 
Τα παραπάνω μπορεί ο ερευνητής να τα "συναντήσει" στα βιβλία του τελευταίου "Μεγάλου" Διδασκάλου του εσωτερισμού στην Ελλάδα (κατά τη ταπεινή μου γνώμη), στα βιβλία του Νικολάου Μαργιωρή.
Ας δούμε όμως και μερικά άλλα "περίεργα" στα περί της Μαγείας. 
Ο Μεγάλος ιατρός, αλχημιστής και Μάγος του μεσαίωνα, ο Παράκελσος, την ξεχωρίζει σε Καλή Μαγεία που εναρμονίζεται με την Χριστιανική θρησκεία και εφαρμόζει την απόκρυφη φυσική γνώση για ευεργετικούς σκοπούς και για την εξερεύνηση της φύσης και σε Κακή Μαγεία, την ειδωλολατρική γοητεία, η οποία χρησιμοποιείται για κακούς σκοπούς. 
Ο Παράκελσος μας λεει πως η Μαγεία, έχει τη δύναμη να βιώσει και να κατανοήσει τις εκδηλώσεις του Θεού, οι οποίες είναι απροσέγγιστες για την ανθρώπινη λογική. Αυτή τη δύναμη, ο Θεός την ΕΠΕΤΡΕΨΕ και αυτό είναι ένα σημάδι ότι μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε, αλλά αν ερμηνεύσουμε αυτή τη θέληση του θεού ως "απαίτηση" για την άσκηση της Μαγείας, τότε θα υποπέσουμε εύκολα στη Κακή και Ψεύτικη Μαγεία και τότε είναι ΣΑΝ να ξεγελάμε το Θεό και αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟ. 
Ο Παράκελσος, μας εξηγεί από πού προέρχεται η λέξη Μαγεία. Προέρχεται λεει, από την αρχαία περσική λέξη Magus που σημαίνει "Ιερέας" ή "Ιερέας - επιστήμονας".
Η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, στο "Θεοσοφικό Γλωσσάρι" στη λέξη Magus μας λεει τα εξής: "Στη Καινή Διαθήκη σημαίνει ΣΟΦΟΣ. Ενας Χαλδαίος Γνώστης. Στα Αγγλικά η λέξη χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει έναν μάγο, έναν ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟ".
Αυτό από μόνο του δεν λεει ΙΣΩΣ τίποτα, ΑΛΛΑ αν ανατρέξουμε στη Καινή Διαθήκη θα δούμε τους, πολύ γνωστούς σε όλους μας, Μάγους με τα Δώρα. Κατά τη Χριστιανική Παράδοση λοιπόν στη Γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού, παρευρέθηκαν ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΟΙ (κατά την Απόκρυφη Παράδοση ήταν μάλλον ΤΕΣΣΕΡΙΣ) και άρα στο συμπέρασμα που καταλήγει η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ ότι: 
"…οι καταδιώξεις της Εκκλησίας, δεν κατευθύνθηκαν ΠΟΤΕ ενάντια στη Μαγεία, όταν αυτή ήταν ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ και χρησιμοποιήθηκε για την επικράτησή της, ΓΙΑΤΙ αυτή η "νέα" Θεουργία εδραιώθηκε και ρυθμίστηκε από τους πρώτους Πατέρες και που έγινε γνωστή ως "Χάρη" και "Θαύματα"…" , είναι πέρα για πέρα ΑΛΗΘΙΝΟ και έτσι και ο Παράκελσος, πολύ πριν από τη Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, είχε και εκείνος δίκιο που την Λευκή Μαγεία, την καλή, την αποκαλεί: "…εναρμονισμένη με την Χριστιανική θρησκεία…"
Ανέφερα όμως ότι "η Λευκή Μαγεία είναι ο δρόμος προς την εύρεση της Φιλοσοφικής Λίθου κατά τους Αλχημιστές". 
Στην Αλχημική διαδικασία, το τελευταίο στάδιο για την παραγωγή της Φιλοσοφικής Λίθου ονομάζεται Magnum Opus ή Grand Oeuvre. Η λέξη Magnum μας παραπέμπει αν μη τι άλλο στη λέξη Magus!!! Αν ερευνήσουμε το ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ, τότε θα μείνουμε κατάπληκτοι από τι είναι η Μαγεία…. 
Η λέξη Magus, κατά την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη Maha (ο Μεγάλος) και που τέτοιος είναι ένας άνθρωπος που κατείχε βαθιά την Εσωτερική Γνώση. 
Πολλοί είναι οι "Μάγοι" μέσα από τους κόλπους της εκκλησίας, αλλά κλείνοντας δεν θα αναφέρω, παρά μόνον έναν. 
"…Υπάρχει άνθρωπος εν τω βασιλείω σου, εις τον οποίον είναι το πνεύμα των ΑΓΙΩΝ ΘΕΩΝ και εν ταίς ημέραις του πατρός σου, φως και σύνεσις και σοφία ως η σοφία ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ευρέθησαν εν αυτώ, τον οποίον ο βασιλεύς ο πατήρ σου, κατέστησεν άρχοντα των ΜΑΓΩΝ, των επαοιδών, των Χαλδαίων και των ΜΑΝΤΕΩΝ, διότι πνεύμα έξοχον και γνώσις και σύνεσις και ερμηνεία ενυπνίων και εξήγησις αινιγμάτων και λύσις αποριών, ευρέθησαν εν αυτω, τω ΔΑΝΙΗΛ…" 
Δανιήλ, Ε' κεφ, 11-12 στιχ.
Νομίζω πως το ταξίδι ΜΕΣΑ στη Μαγεία, τώρα μόλις αρχίζει… Φυσικά ο κάθε ένας θα το κάνει μόνος του και αυτή είναι η "Μαγεία" του ταξιδιού, η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ από εμάς τους ίδιους αυτό που αναζητούμε, την "Αληθινή Επιστήμη του Θεού", την… 
…ΘΕΟΥΡΓΙΑ…
Βιβλιογραφία
1. Αγία Γραφή 
2. Βιβλίο του Ενώχ 
3. Απαντα της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ 
4. Λευκή & Μαύρη Μαγεία του Νικολάου Μαργιωρή 
5. Κείμενα του Θεόφραστου Παράκελσου 
6. Εργα και Ημέρες του Ησιόδου 
7. Οι διδασκαλίες του Ζωρωάστρη
esoterica.gr